Kodin terassi valmiina

 Muistatteko tämän jutun kotini terassisuunnitelmista? Tänä kesänä suunnitelmat etenivät toteutukseen ja terassi on nyt valmis! Useampi viikonloppu sen tekemiseen vierähti, mutta lopputulos on kaiken työn arvoinen.


Piirsin vanhojen suunnitelmien tueksi luonnostelman vielä Archicadillä. Se helpotti mittasuhteiden hahmottamista ja toimintojen sijoittelua. Suunnitelma muuttui hieman työn edetessä, sillä kaapelikelojen sijaan sohvapöytä tehtiin itse ja led-valonauhaa laitettiin myös sivuaitoihin.


Teimme kaikki terassin kalusteet itse terassilaudoista. Näin saatiin juuri oman näköiset kalusteet ja muutenkin niiden tekeminen oli hauskaa puuhaa. 


Ylemmässä kuvassa näkyy hieman terassin tunnelmavalaistusta. Innolla odotan jo pimeneviä iltoja, jolloin valot pääsevät todella oikeuksiinsa! 

Kaiken kaikkiaan terassin suunnittelu ja toteutus alusta asti oli mukavaa, vaikka aika ajoin rankaakin työtä. Tekemistä rajoitti taloyhtiön asettamat rajoitteet ja toiveet. Olisimme halunneet rakentaa terassin ympärille korkeamman aidan, mutta ulkoasun piti luonnollisesti olla samanlainen, mitä naapureilla jo oli. Ollaan kuitenkin lopputulokseen tyytyväisiä ja kesän aikana tässä on tullut vietettyä aikaa grillailen ja auringosta nauttien!


Kommentit

Suositut tekstit