Terassihaaveita


Kesälämpötilat pyörii hellelukemissa ja terassikelit ovat nyt parhaimmillaan! Yhtenä kevään kurssityönä meillä olikin pihan suunnittelu ja valitsin suunnittelun kohteeksi oman rivitalokodin takapihan.

Kohde sijaitsee Raision KerttulassaLähtötilanteena hoitamaton piha-alue, joka toimii lähinnä remonttiroskan säilytyspaikka. Haasteena pihan sijoittuminen taloyhtiön vilkkaan sisäpihan suuntaan, joten terassille toivotaan parempaa yksityisyyttä. Terassin tulisi kattaa koko takapihan alue ja yleisilmeeltään se olisi simppeli grillaus- ja oleskelupaikka. Tunnelmavalaistus on tärkeässä osassa.


tunnelmakuva: Pinterest

tunnelmakuva: Pinterest
tunnelmakuva: Pinterest


Lopputuloksena koko pihan kattava terassi, jossa on peräti reilu 30m2 tilaa oleskella! Tunnelmavalaistusta saadaan terassiin upotettavilla spottivaloilla. Yksityisyyttä saadaan jatkamalla olemassa olevia aitoja ja markiisi tuo suojaa sateelta sekä suoralta auringonpaisteelta. Erikoisuutena itse rakennettava sohvakaluste, jonka istuinosan alle saa piilotettua led-valonauhan!

Tänä kesänä terassi jää vain suunnittelun tasolle, sillä kodissa on vielä sisällä remontti kesken. Suunnitelmat päästään toteuttamaan varmasti ensi keväänä heti lumien sulettua ja sitten voidaankin nauttia kesästä omalla, itse suunnitellulla ja tehdyllä terassilla!

Kommentit

Suositut tekstit