Vaaleaa ja pelkistettyä

Kevään aikana meillä oli kurssi keittiöistä ja kurssityönä oli mikäpä muu kuin keittiösuunnitelma! Oli todella mielenkiintoista päästä suunnittelemaan keittiökokonaisuus alusta loppuun.

Suunniteltavaksi sain luokkalaiseni omakotitalon keittiön. Lähtökohtana oli suunnitella keittiö kahden aikuisen käyttöön huomioiden myös perheen kaksi koiraa. Toiveena oli pelkisetty ja vaalea keittiö ilman yläkaappeja. Uuni ja astianpesukone tulisi saada lattiatasoa korkeammalle paremman käyttömukavuuden takaamiseksi.

Alkuperäinen keittiö
Uusi keittiösuunnitelma

Suurin muutos keittiössä tapahtui ikkunaseinällä, josta poistettiin kiinteä pöytätaso. Jääkaappi ja pakastin siirrettiin eteisen vastaiselle seinälle, jolloin ikkunan eteen jäi hyvin tilaa pienelle ruokailuryhmälle. Koirien ruokailupisteelle löytyi sopivasti paikka huoneen kulmasta.

Vetimetön ovimalli on pelkistetty ja tyylikäs
Ylös sijoitettu uuni tarjoaa paremman käyttömukavuuden


Pieni ruokailuryhmä sijoittui mukavasti ikkunan eteen

Suunnitelma koottiin IKEA:n keittiökaulusteita käyttäen. Ovimallina vedinurallinen Voxtorp ja työtasona vaalea tammikuvioitu laminaattitaso Ekbacken. Kodinkoneiden merkkinä toimii AEG.

Vaikka keittiön suunnittelu vei aikaa ja piti samaan aikaan ottaa monta asiaa huomioon, pidin tämän tekemisestä kovasti! Niin kuin tarkoitus olikin, tämän pähkäilyn lopputulos näkyy ainoastaan paperilla, mutta joskus voisi olla hauskaa päästä suunnittelemaan ihan oikeasti toteutettava keittiö!

Kommentit

Suositut tekstit