Työnä asuntostailaus

Niin kuin aiemmin on tullut ilmi, olen tehnyt töitä asuntostailausten parissa. Nykyään opiskelu ja lisääntyneet työt asuntojen kuvauksen puolella vievät sen verran aikaa, että stailaustyöt ovat toistaiseksi jääneet sivummalle. Kiinnostus stailaamista kohtaan sen sijaan ei ole kadonnut!

Asuntojen stailaus myyntiä ja etenkin kuvausta varten on yleistynyt kovaa vauhtia ja useammalle onkin varmasti jo pääpiirteittäin tuttua, mistä siinä on kyse. Pidempään työtä tehneenä voinkin vähän kertoa, mitä kaikkea asuntostailaukseen oikeasti kuuluu. Luethan tämän pieni pilke silmänkulmassa ;)


Stailauksiin menee monesti paljon tavaraa, varsinkin tyhjien asuntojen kalustuksiin viedään kaikki tavarat sohvasta ja ruokailuryhmästä alkaen, eikä ne kalusteet kävele asuntoon itse (yritetty on). Hissittömän kerrostalon ylimmän kerroksen asunnon kalustus menee urheilusta, varsinkin kesällä lämpömittarin näyttäessa lähemmäs +30 astetta... :D.Stailaukset tehdään kuvausta ajatellen ja kuvakulman pystyy miettimään jo stailausvaiheessa. Vaikka tietty kohta, esimerkiksi makuuhuoneessa sänky ja sen ympäristö, olisi täydellisesti stailattu, voi tilanne olla eri siinä yhdessä huoneen kulmassa, joka ei tule kuvaan. Juuri ja juuri kuvaruudun ulkopuolelle jää valtava pino tavaroista, joita ei haluttu esille. Sängyn taakse mahtuu myös yllättävän paljon tavaraa piiloon!

Pakettiauto on kooltaan rajallinen ja sen pakkaaminen on välillä varsinaista tetristä. Tarpeeksi kauan kun sommittelee, kyllä sen yhden tuolin sinne aina saa mahdutettua, vaikka auto näyttäisi kuinka olevan jo täynnä.Ne muiden hissiin pyrkivien ilmeet, kun ovet avautuu ja vapaan hissin sijasta se on ahdettu täyteen tavaraa ja itse tervehdit sieltä jostain tyynykasojen välistä :D

Parhaita ovat ne stailaukset, jotka puretaan heti kuvauksen jälkeen. Ensin siivotaan ja stailataan asuntoa koko aamupäivän, kuvaaja ottaa kuvat ja hetkessä stailaustavarat kerätäänkin jo pois ja asunto palautetaan täysin saman näköiseksi, mitä se oli ennen työn aloittamista. Onneksi työn tulos säilyy sentään kuvissa :).


Kaikista kommelluksista huolimatta (tai ehkä juuri niiden takia) asuntojen stailaus on mukavaa ja monipuolista työtä. Siihen kuuluu paljon enemmän, kuin vain se torkkupeiton tai kirjan tarkka asettelu kuvaa varten, esimerkiksi vaikka se tavaroiden roudaus. Stailaaminen on kuitenkin palkitsevaa ja jokainen kohde ja päivä on erilainen. Aina pääsee myös haastamaan itseään, mikä työssä onkin parasta!


Kommentit

Suositut tekstit